You are here:-Rrugetepaqes.net

About Rrugetepaqes.net

This author has not yet filled in any details.
So far Rrugetepaqes.net has created 136 blog entries.

SHENJAT E MËDHA TË KIAMETIT 4

2018-12-15T18:56:31+00:00December 15th, 2018|Categories: Besim|

Tema e pestë Lindja e Diellit nga Perëndimi Nga libri me titull SHENJAT E KIAMETIT Prof. Dr. Abdullah Sulejman El Gafili Profesor në Universitetin Islamik në Medinen e Ndritshme Përgatiti: Dr. BLEDAR ALBANI Lindja e Diellit nga Perëndimi është nga shenjat e mëdha të Kiametit, dhe kjo është e aprovuar në Kuran, Sunet dhe unanimitetin e

SHENJAT E MËDHA TË KIAMETIT 3

2018-12-04T22:50:25+00:00December 4th, 2018|Categories: Besim|

Tema e Katërt Dalja e Jexhuxhëve dhe Maxhuxhëve Nga libri me titull SHENJAT E KIAMETIT Prof. Dr. Abdullah Sulejman El Gafili Profesor në Universitetin Islamik në Medinen e Ndritshme Përgatiti: Dr. BLEDAR ALBANI   Nga shenjat e mëdha të Kiametit, për të cilat ka njoftuar i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) është edhe dalja

SHENJAT E MËDHA TË KIAMETIT 2

2018-11-01T18:40:23+00:00November 1st, 2018|Categories: Besim|

Tema e tretë Zbritja e Isait, birit të Merjemes  (alejhis-selam) Nga libri me titull SHENJAT E KIAMETIT Prof. Dr. Abdullah Sulejman El Gafili Profesor në Universitetin Islamik në Medinen e Ndritshme Përgatiti: Dr. BLEDAR ALBANI Nga shenjat e mëdha dhe madhështore të Kiametit është zbritja nga qielli e Isait, birit të Merjemes (alejhis-selam). Tekstet e Kuranit dhe

Shkencat e Kuranit (3)

2018-10-17T13:51:05+00:00October 17th, 2018|Categories: Kuran|

PJESA E TRETË Njohja e Sureve Mekase dhe atyre Medinase   Autor: Abdullah ibën Jusuf el Xhudej Përktheu: Dr. Bledar Albani Tema e parë Çfarë është për qëllim me Suret “Mekase” dhe “Medinase” Dijetarët kanë dhënë disa sugjerime në lidhje me këtë temë, por më i qëlluari është: “të bazuarit në kohën e zbritjes së sures apo

Kurani – Xhuzi 1b

2018-10-14T22:44:38+00:00October 14th, 2018|Categories: Kuran|

Kurani – Xhuzi 1b  Sure Bekare (70-141) 70. Ata thanë[1]: “Lutu Zotit tënd të na sqarojë se cila është ajo, sepse të gjitha lopët po na duken njësoj, dhe ne, në dashtë Allahu, kemi për t’u udhëzuar[2].” 71. Ai tha: “Ai thotë se ajo është një lopë e pashtruar me lërimin e tokës dhe as

Pendimi i Sinqertë (3)

2018-10-13T23:43:48+00:00October 13th, 2018|Categories: Tezkije|

DREJTIMI I SHPIRTIT NE RREGULLAT E PENDIMIT TE SINQERTE Autor Selim ibën Ijd el Hilal Përktheu Bledar Albani E dyta: Në lidhje me gjynahet e mëdha, selefët kanë rënë në kundërshtim, por një kundërshtim i cili nuk ka peshë apo kundërthënie dhe fjalët e tyre janë të përafërta Ed Dahak thotë: "Gjynahet e mëdha janë ato për

Dispozitat e festave

2018-08-19T12:10:12+00:00August 19th, 2018|Categories: Agjerimi, Haxhi|

Dispozitat e festave të 2 Bajrameve në Sunnetin e pastër   Autor: Ali Hasen Ali Abdulhamid el Halebi el Etheri Përktheu: Edmond Ajdini Parathënie Falënderimi i takon vetëm Allahut. Vetëm Atë falenderojmë, Atij i kërkojmë ndihmë dhe falje të gjynaheve tona. I kërkojmë mbrojtje Allahut prej të keqes së veteve (shpirtrave) tona dhe prej të këqiave të punëve

Kohët e namazit dhe Kohët në të cilat ndalohet namazi

2018-07-05T00:06:13+00:00July 4th, 2018|Categories: Namazi|

Kohët e namazit dhe Kohët në të cilat ndalohet namazi Nga libri: Fikhu Sunneh Autor: Sejid Sabik Nxjerrja e haditheve sipas gjykimeve te shejh Albanit: Dr. Bledar Albani Çdo namaz ka kohën e përcaktuar brenda së cilës ai duhet të kryhet Allahu i Madhëruar thotë: إِنَّ الصَّلاَةَ كَانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ كِتَابًا مَوْقُوتًا “Falja e namazit

Esenca e Dispozitave (6)

2018-07-03T18:41:23+00:00July 3rd, 2018|Categories: Hadith, Haxhi|

KAPITULLI  I  PELEGRINAZHIT (HAXHI) Nga Libri: Esenca e Dispozitave të Legjislacionit Islam “Umdetu el Ahkam” Autor: Hafiz Abdulgani el Makdisi Përktheu: Dr. Bledar Albani   Tema Mikatet –vendet e përcaktuara për veshjen e Ihramit dhe bërjen e nijetit për Haxh apo Umra   212. Transmetohet nga Abdullah ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se: "I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi

Kohët e Faljes

2018-05-15T12:11:02+00:00May 15th, 2018|Categories: Namazi|

Kohët e Faljes dhe Kalendari Islam   Kohët e Faljes për Tiranën Syfyri mbyllet në kohën e Sabahut - Fajr Iftari çelet në kohën e Akshamit - Maghrib  Kohët e faljes në vende të ndryshme të botës Zgjidh më poshtë vendin ku ndodhesh pastaj kliko (GO)  Kalendari Hixhri dhe Gregorian 

Esenca e Dispozitave (5)

2018-05-13T12:55:01+00:00May 13th, 2018|Categories: Agjerimi, Hadith|

KAPITULLI  I  AGJËRIMIT Nga Libri: Esenca e Dispozitave të Legjislacionit Islam “Umdetu el Ahkam” Autor: Hafiz Abdulgani el Makdisi Përktheu: Dr. Bledar Albani   Transmetohet nga Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur me të!) se ka thënë: i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Mos e paraprini (prisni) Ramazanin me agjërimin e një

Pyetje-Përgjigje për Zotimet

2018-05-13T12:34:51+00:00May 13th, 2018|Categories: Për Zotimet|

Pyetje-Përgjigje për Zotimet dhe Betimet     (Pyetja Nr. 9) Anonim / Suedi / 15-02-2011 Message: Es-selamu Alejkum. pyetja ime esht sa dite duhet agjeruar nese ke bere beje ne te rejshmin …sepse kam degjuar se vetem me agjerim mundet me u fal ai gabim ..Allahu ju shperbleft Përgjigje / 22-02-2011 Keto betime jane prej betimeve te paqellimta per te cilat nuk ka detyrim kompensimi, sepse Allahu thote: ““Allahu nuk ju kërkon llogari

Pyetje-Përgjigje për Ekonominë

2018-05-13T12:14:00+00:00May 13th, 2018|Categories: Për Ekonominë|

Pyetje-Përgjigje për Ekonominë dhe çeshtjet financiare     (Pyetja Nr. 52) Enes / Itali Selamu alejkum. Desha te pyes rreth “Bitcoin”, si eshte çeshtja rreth monedhave elektronike nga pikepamja fetare? Allahu ju ruajte! Përgjigje / 01-02-2018 Ue alejkumu selam ue rahmetullahi ue berekatuhu, “Bitcoin” eshte nje flluske mashtruese, pa vlere reale dhe nje lloj kumari,

Pyetje Përgjigje për Besimin (2)

2018-05-13T00:01:40+00:00May 13th, 2018|Categories: Për Besimin|

Pyetje Përgjigje për Besimin (2)   (PYETJA NR. 112) VEHBI / SUEDI Es-salamu ue alejkum. Perse shijat i drejtohen Hasanit, Hysejnit, Fatimes me “alejhi selam”, ndersa ne sunnit i themi “radiallahu anhu”? PËRGJIGJE / 8-2-2018 Ue alejkumu selam ue rahmetullahi ue berekatuhu Ne sunnit qendrojme ne ate qe ka ardhur ne Kuran dhe ne Sunet,

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (3)

2018-05-12T22:16:19+00:00May 12th, 2018|Categories: Të Ndryshme|

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (3)   (Pyetja Nr. 150) Kushtrim / Prishtinë / 05-01-2010 Message: Es Selam Alejkum! A ka ndonje argument se lejohen instumentet -(Tupani) dhe (Tarabuka)? -Po pyes sepse nje vella me tha se jan te lejuara duke u argumentar se ka hadithe qe i lejon (te dy instrumentet), dhe nuk ka qe i ndalon!!! Përgjigje / 05-01-2010

Pyetje-Përgjigje për Metodologjinë

2018-05-13T12:45:44+00:00May 12th, 2018|Categories: Për Metodologjinë|

Pyetje-Përgjigje për Metodologjinë (Menhexh)   (Pyetja Nr. 72) Alban / Kosove Selam alejkum. Allahu i Lartesuar iu shperbleft me Xhennetin Firdeus per punen e palodheshme ne shpjegimin e fese se Allahut te Lartesuar. Kam nje pyetje per qeshtjen e imamit dhe zgjedhejes se tij . Marrëveshja e Imamllëkut (udhëheqjes) Ne librin el Ahkam es- Sultanijeh

error: Alert: Content is protected !!