You are here:--Haxhi

Dispozitat e festave

2018-08-19T12:10:12+04:00August 19th, 2018|Categories: Agjerimi, Haxhi|

Dispozitat e festave të 2 Bajrameve në Sunnetin e pastër   Autor: Ali Hasen Ali Abdulhamid el Halebi el Etheri Përktheu: Edmond Ajdini Parathënie Falënderimi i takon vetëm Allahut. Vetëm Atë falenderojmë, Atij i kërkojmë ndihmë dhe falje të gjynaheve tona. I kërkojmë mbrojtje Allahut prej të keqes së veteve (shpirtrave) tona dhe prej të këqiave të punëve

Esenca e Dispozitave (6)

2018-07-03T18:41:23+04:00July 3rd, 2018|Categories: Hadith, Haxhi|

KAPITULLI  I  PELEGRINAZHIT (HAXHI) Nga Libri: Esenca e Dispozitave të Legjislacionit Islam “Umdetu el Ahkam” Autor: Hafiz Abdulgani el Makdisi Përktheu: Dr. Bledar Albani   Tema Mikatet –vendet e përcaktuara për veshjen e Ihramit dhe bërjen e nijetit për Haxh apo Umra   212. Transmetohet nga Abdullah ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se: "I Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi

Muajt e Shenjtë

2018-02-18T23:44:29+04:00February 17th, 2018|Categories: Besim, Haxhi|

Muajt e Shenjtë dhe vlera e dhjetë ditëve të para të muajit Dhul Hixhe   Përgatiti: Bledar Albani Allahu i Madhëruar thotë: إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ وَقَاتِلُواْ الْمُشْرِكِينَ كَآفَّةً كَمَا يُقَاتِلُونَكُمْ كَآفَّةً وَاعْلَمُواْ أَنَّ

Rregullat e Kurbaneve dhe Therjeve

2018-02-18T23:21:03+04:00February 16th, 2018|Categories: Haxhi|

Rregullat e Kurbaneve dhe Therjeve   Dijetari i madh: Muhamed ibën Salih el Uthejmin (Allahu e mëshiroftë!) Përktheu: Bledar ALBANI Parathënie Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë fafënderojmë, Atij i mbështetemi për ndihmë, i kërkojmë falje për gjynahet tona dhe tek Ai kthehemi me pendim. I mbështetemi Allahut të na ruajë nga e keqja e shpirtrave tanë dhe nga

error: Alert: Content is protected !!