You are here:--Xhenazeja

RREGULLAT E VARRIMIT

2018-03-02T18:34:20+04:00March 2nd, 2018|Categories: Xhenazeja|

RREGULLAT E VARRIMIT   Nga Libri: Fikhu Sunneh Autor: Sejjid Sabik Përkthyer nga një grup përkthyesish Nxjerrja e Haditheve: Bledar Albani Veprime të papëlqyeshme gjatë procesit të varrimit Gjatë shoqërimit të xhenazes është e papëlqyer të veprohet sa më poshtë:   1- Ngritja e zërit duke përmendur Zotin apo duke lexuar Kuran ose diçka tjetër e ngjashme me

FALJA E XHENAZES

2018-03-02T16:12:32+04:00March 2nd, 2018|Categories: Xhenazeja|

FALJA E XHENAZES   Nga Libri: Fikhu Sunneh Autor: Sejjid Sabik Përkthyer nga një grup përkthyesish Nxjerrja e Haditheve: Bledar Albani Statuti ligjor i faljes së xhenazes Ekziston një marrëveshje mes të gjithë dijetarëve muslimanë, se falja e xhenazes së të vdekurit është një detyrim i kufizuar (farz kifaje). Profeti (a.s.) ka urdhëruar muslimanët ta falin xhenazen dhe

error: Alert: Content is protected !!