You are here:-Pyetje-Pergjigje

Pyetje-Përgjigje për Zotimet

2018-05-13T12:34:51+04:00May 13th, 2018|Categories: Për Zotimet|

Pyetje-Përgjigje për Zotimet dhe Betimet     (Pyetja Nr. 9) Anonim / Suedi / 15-02-2011 Message: Es-selamu Alejkum. pyetja ime esht sa dite duhet agjeruar nese ke bere beje ne te rejshmin …sepse kam degjuar se vetem me agjerim mundet me u fal ai gabim ..Allahu ju shperbleft Përgjigje / 22-02-2011 Keto betime jane prej betimeve te paqellimta per te cilat nuk ka detyrim kompensimi, sepse Allahu thote: ““Allahu nuk ju kërkon llogari

Pyetje-Përgjigje për Ekonominë

2018-05-13T12:14:00+04:00May 13th, 2018|Categories: Për Ekonominë|

Pyetje-Përgjigje për Ekonominë dhe çeshtjet financiare     (Pyetja Nr. 52) Enes / Itali Selamu alejkum. Desha te pyes rreth “Bitcoin”, si eshte çeshtja rreth monedhave elektronike nga pikepamja fetare? Allahu ju ruajte! Përgjigje / 01-02-2018 Ue alejkumu selam ue rahmetullahi ue berekatuhu, “Bitcoin” eshte nje flluske mashtruese, pa vlere reale dhe nje lloj kumari,

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (3)

2018-05-12T22:16:19+04:00May 12th, 2018|Categories: Të Ndryshme|

Pyetje-Përgjigje të ndryshme (3)   (Pyetja Nr. 150) Kushtrim / Prishtinë / 05-01-2010 Message: Es Selam Alejkum! A ka ndonje argument se lejohen instumentet -(Tupani) dhe (Tarabuka)? -Po pyes sepse nje vella me tha se jan te lejuara duke u argumentar se ka hadithe qe i lejon (te dy instrumentet), dhe nuk ka qe i ndalon!!! Përgjigje / 05-01-2010

Pyetje-Përgjigje për Metodologjinë

2018-05-13T12:45:44+04:00May 12th, 2018|Categories: Për Metodologjinë|

Pyetje-Përgjigje për Metodologjinë (Menhexh)   (Pyetja Nr. 72) Alban / Kosove Selam alejkum. Allahu i Lartesuar iu shperbleft me Xhennetin Firdeus per punen e palodheshme ne shpjegimin e fese se Allahut te Lartesuar. Kam nje pyetje per qeshtjen e imamit dhe zgjedhejes se tij . Marrëveshja e Imamllëkut (udhëheqjes) Ne librin el Ahkam es- Sultanijeh

Pyetje-Përgjigje për Mjekësinë

2018-05-13T12:46:49+04:00May 12th, 2018|Categories: Për Mjekësinë|

Pyetje-Përgjigje për Mjekësinë dhe Shëndetin   (Pyetja Nr. 46) Adem Esselamu alejkum. A eshte e ndaluar pirja e Marijuanes, dhe sa dite nuk pranohet namazi nese e pin dhe sa dite nese pin alkool? Mos me keqkuptoni. Përgjigje / 09-08-2015 Marijuana eshte e ndaluar ne Islam dhe ajo i bashkangjitet alkoolit ne te gjitha gjykimet,

Pyetje-Përgjigje për Familjen (2)

2018-05-12T19:07:57+04:00May 12th, 2018|Categories: Për Familjen|

Pyetje-Përgjigje për Familjen (2)   (Pyetja Nr. 100) Anonim / Shqiperi / 12-10-2010 Message: eselamu alejkum. Desha me dit se cfar te drejtash ka nje burr ndaj gruas se tij dhe kush duhet me shume sipas islamit gruaja apo femijet? Përgjigje / 15-10-2010 Ne lidhje me te drejtat e bashkeshorteve kundrejt njeri-tjetrit, lexoni ketu. E

error: Alert: Content is protected !!